Lägga Trätak, Faltak & Spåntak i Stockholm

Trätak är tidlösa samtidigt som de kommit att bli ofrånkomligt moderna i och med ett ökat intresse för traditionella byggnadstekniker. Men så är det också tak som under rätt förutsättningar har otroligt bra hållbarhet. Ett trätak kan med rätt underhåll klara sig i mer än 100 år. Vi är takläggaren som har koll på hantverket och metoderna som krävs för att ge dig ett hållbart resultat.

Renovering av Trätak

Vi kan hjälpa er med en totalrenovering eller med mindre reparationer av ert taltak, spåntak eller trätak.

Takomläggning av Faltak

Vi kan hjälpa er lägga om ert tak paneler i trä, spånplatta, falor eller takbrädor

Byta ut Spåntak

Ska ni byta ert stickspån eller kyrkspån? Vi kan hjälpa er idag!

Behöver du Hjälp att Renovera Taket?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Ska ni Lägga Trätak, Faltak & Spåntak i Stockholm? Vi hjälper er med nya och hållbara plåttak

  Faltak – ett hantverk

  Faltak är en av de populäraste varianterna av trätak. Tekniskt sett består faltaket av takbrädor som ligger lodrätt i takets fallriktning i dubbla lager. Förr i tiden användes vanligtvis kärnfuru för faltak, idag är det inte ovanligt med tryckimpregnerad furu. Underhållet är i de flesta fall enkelt, taket behöver med ett par års mellanrum behandlas med trätjära. Renoveringar är dock ofta enkla eftersom det bara är skadade brädor som behöver bytas ut.

  Spåntak – en takbeläggning med historiska anor

  Spåntak är en annan teknik för trätak som har väldigt långa anor. I Sverige har man hittat fastigheter från 1100-talet med just spåntak. För spåntak skiljer man mellan två olika varianter: stickspån och kyrkspån. Det senare nämnda består av kraftiga spån gjorda av gran eller furu, stickspån är tunnare och används både som tak- och fasadbeklädnad.

  Takhantverk med omsorg om detaljerna

  Eftersom intresset för trätak närmast exploderat har vi mycket god rutin i att lägga dem. Alla våra takläggare är självklart behöriga och certifierade. Vi jobbar med respekt för de månghundraåriga traditioner som finns i hantverket att lägga ett trätak samtidigt som vi kombinerar med modern kunskap.

  Kontakta oss om du är intresserad av trätak

  Vi utför både renoveringar, reparationer, nyläggning och omläggning. Kontakta oss och berätta vilka önskemål du har. Vi ger dig väldigt gärna en kostnadsfri offert för att lägga trätak. Återkoppling sker vanligtvis inom 48 timmar från att du hörde av dig till oss.

  Kontakta Takläggare i Stockholm Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


   Nicklas
   - Reception

   Nummer: 08-557 66 124
   Mail: offert@lägga-tak.se

   Vanliga frågor Läs vanliga frågor som uppkommer vid takläggning i Stockholm

   Hur går besiktningen till?

   För att vi ska kunna ge våra kunder en så korrekt offert som möjligt behöver vi först komma på en inspektion. Under inspektionen tittar vi inte bara på eventuella skador som ditt tak kan ha men vi tittar även på vattenavrinning och andra delar av taket. Med hjälp av informationen vi får kan vi lättare diskutera vilka metoder som kommer att fungera bäst för just dig. Här kommer vi bland annat kunna se om det bara är det övre lagret tak som behöver bytas ut eller även den underliggande.

   Behöver vi söka bygglov för takläggning?

   Det varierar på projekt om ni behöver söka bygglov. Framförallt beroende på storleken av arbeten eller om ni behöver byta ut hela materialet eller lägger till exempelvis ett takfönster. Om ni är osäkra kan ni kontakta oss för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

   När är det dags för en takrenovering?

   Det finns flera orsaker till att man kan vara i behov av att renovera sitt tak. Det vanligaste är att det befintliga taket har gjort sitt och blivit uttjänt vilket leder till att det inte längre fungerar optimalt men det kan också handla om att man vill förändra utseendet på huset. Oavsett varför du vill renovera ditt tak kan vi hjälpa dig.

   Hur fungerar det med ROT-Avdraget?

   I Sverige har du som privatperson rätt att nyttja ROT-avdraget när du vill lägga nytt eller renovera ditt redan befintliga tak. ROT-avdraget ger dig en 30 % reducering på den totala arbetskostnaden och du har sammanlagt 50.000 kronor att använda dig av per år. För att du ska kunna använda ROT-avdraget behöver du stå som ägare på bostaden.

   Recensioner Se vad våra kunder säger

   Vi tog oss hjälp av Takläggaren i Stockholm för att renovera vårt tegeltak till vår villa i Sundbyberg. Arbetet blev färdigt tidigare än beräknat och inga oväntande kostnader. Vi rekommenderar denna firma vid nästa takläggning.

   Sune T, Sundbyberg

   Vi anlitade Takläggaren i Stockholm för ett takbyte till vårt radhus i Danderyd. Deras projektledare och takläggare var flexibla, arbetade i god tid och höll bra kommunikation. Vi blev supernöjda med resultatet. Vi rekommenderar!

   Johan R, Danderyd

   Takläggaren i Stockholm hjälpte oss med att renovera vårt plåttak och ersatte det med klicktak i plåt. Bra och snabb service till bra priser. De var väldigt proffsiga och leverade enligt offert med goda resultat. Vi rekommenderar!

   Frida W, Bromma

   Våra Takprojekt i Stockholm Nedanför kan ni se axplock av våra referensprojekt

   Bandtäckning Villahus. Älvsjö

   Takomläggning av villa i Älvsjö, Stockholm, med ny bandtäckning & klicktak i plåt.

   Tegelomläggning Villa. Täby

   Takrenovering och omläggning av tegelpannor till villaägare i Täby, norra Stockholm.

   Taksäkerhet Villa. Huddinge

   Installation av taksäkerhet (bl.a. snörasskydd) till villa i Huddinge, södra Stockholm.

   Kontakta Takläggare i Stockholm Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar


    Nicklas
    - Reception

    Nummer: 08-557 66 124
    Mail: offert@lägga-tak.se

    Offert? Klicka här